La meva llista de blogs

dissabte, 18 d’abril del 2015

MÓN LLIBRE

Ahir divendres vam poder assistir a les Jornades Professionals del Món Llibre. Compartir neguits, il·lusions i ganes de fer coses amb un munt de gent que treballa amb vocació, alegria i molta professionalitat .Va ser un plaer, i una injecció d'energia!
Compartir taula i comentaris amb  Carme Solé Vendrell, convidada d'honor juntament amb André Letria, il·lustrador  i editor portuguès i amb Pep Boatella, il·lustrador autor del cartell d'aquest any;  un luxe!
Mireu si no, el cartell d'aquesta Alícia submergida dins un llibre i caminant entre núvols.


Durant el dinar vam poder compartir neguits, nous projectes i moltes ganes amb diferents agents del sector. El Daniel Polo, director executiu de l'editorial Comanegra, amb un tarannà pacífic, però resolutiu que em va deixar gratament sorpresa, la Maria José Daza, de la Biblioteca Martí tauler de Rubí, amb la seva saviesa i els seus comentaris precisos, però directes i encertats. El Lluís M. Abián, editor de ILUBUC, còmics en format digital. Ens va donar una lliçó de modernitat, empenta i ganes d'entrar una mica més en aquest món de la pantalla que ens fa una mica de mandra. La nostra "escribana" com deia ella, la Cristina Moreta de l'ICUB, que ens va moderar i acompanyar amb el seu somriure pacient. Va haver de recopilar les conclusions del que vam parlar i exposar-les davant dels altres comensals, valenta ella!
També hi havia l'editora de Queralt edicions a la que vam admirar la tasca d'editar a València en català, en un espai on la gent no vol llegir en català. Bona feina a tots!
I, per descomptat, l'il·lustradora i autora de llibres meravellosos Carme Solé Vendrell. 


Recordeu  la fada Magenta?


Els Nens del mar...



O també  La lluna d'en Joan...

I els preciosos  dibuixos de La croada dels nens, aquesta duríssima i tendra història...


Aquest any, amb el conte de Lewis Carrol, Alícia al país de les meravelles com a eix vertebrador dels espectacles i activitats, trobarem molts espais pensats per a cada edat, en els quals podrem gaudir d'aquestes propostes.

Per llegir llibres amb el conill despistat  l'Alícia.



Per gaudir dels diferents versions que s'han fet al llarg dels temps, des de Mercè Llimona o Tenniel,  passant per Ignasi Blanch, Francesc Rovira o Suzy Lee.

El de Tenniel

El de Suzy Lee.

Bé, ara vaig a preparar-me, aquesta tarda hi he de tornar com a "sàvia" per poder-vos recomanar mooooolts llibres en aquesta sala plena de núvols on poder estirar-nos i somniar envoltats de bones històries.
Ens trobem al Món Llibre!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada